На стадії дистиляції спирту утворюється основний продукт переробки виробництва – післяспиртова барда. Для існуючих спиртових виробництв пропонуємо будівництво відділень із переробки післяспиртової барди.
Процес переробки післяспиртової барди:
Післяспиртова барда надходить у декантер (горизонтальну центрифугу), де ділиться на тверду фракцію – кек (40% абсолютно сухих речовин, далі – АСВ) та рідку – фугат (5,1% АСВ).
Кек може відпускатися як товарний продукт, але час його зберігання обмежено 12 годинами, тому ефективніше його сушіння з метою отримання DDGS. Фугат для подальшої переробки та підвищення його якості, як товарного продукту, згущується на установці ультрафільтрації до отримання ще одного товарного продукту – концентрату (20…23% АСВ). Можлива реалізація концентрату на корм худобі як самостійного товарного продукту, але з метою поліпшення поживних якостей БВК концентрат змішується з кеком і сушиться.