Спиртові заводи переважно виробляють харчовий спирт з крохмалистої сировини. CO2 є найважливішим побічним продуктом, що утворюється в процесі бродіння спирту, і має високу споживчу цінність. Відомо, що виробничий процес спиртового бродіння полягає в отриманні спирту з крохмалю зернових культур (пшениці, кукурудзи) шляхом оцукрювання та бродіння, з одночасним виробництвом великої кількості CO2.
Технічні параметри пристрою для виробництва вуглекислого газу:
Температура навколишнього середовища (максимальна): 32С;
Об'єм оброблюваного необробленого газу: 600 Нм3/год;
Тиск на вході: 0,1-0,5 кПа;
Вміст CO2 у сировині: понад 97%;
Коефіцієнт відновлення: 75%;
Чистота продукту: харчова рідина CO2 з чистотою 99,99% або більше; відповідає останньому національному стандарту GB10621-2006;
Вертикальний двошаровий вакуумний резервуар для зберігання: 150 м3;
Продуктивність: 1000 кг/год;
Джерело живлення: 380 В 50-60 Гц загальна потужність: близько 260 кВт;
Споживання води: 8 м3/год.