Дріжджі Saccharomyces cerevisiae є основною різновидністю спиртових дріжджів ,однокліткові мікроорганізми грибів. Як і всі речовини такого типу. Вони використовуються для того, щоб запускати процес зброджування цукру та поступове його перетворення на спирт. Saccharomyces cerevisiae розмножуються брунькуванням. Якщо мікроорганізми живуть у середовищі, яке вкрай виснажене поживними речовинами, вони можуть розмножуватися спороутворенням.
Мікроорганізми Saccharomyces cerevisiae в основному овальної або витягнутої форми. Також можна зустріти яйцеподібні та еліпсоїдні особини. Об'єм та довжина клітини у дріжджів впливають на швидкість взаємодії мікроорганізму з живильним середовищем. Тому, що більше обсягом і поверхні клітина дріжджів, то швидша й інтенсивніша їх життєдіяльність.