Дріжджі для зернових браг – важлива органолептика, а саме сукупність побічних продуктів бродіння, які формують смак та аромат таких напоїв, як віскі, бурбон, зернова горілка тощо. Для цього використовують спеціалізовані спиртові дріжджі, до складу яких входять певні штами дріжджів Saccharomyces cerevisiae. Вони стійкі до алкоголю, агресивного середовища та високих температур, чому сприяє набір поживних речовин, але що важливіше, побічними продуктами життєдіяльності таких дріжджів є різні кислоти, які утворюють з молекулами спирту складні ефіри, що створюють непідробний профіль благородних дистилятів. Крім того, дріжджі для віскі та інших зернових дистилятів повинні мати коротку лаг-фазу (період розмноження, що передує анаеробній ферментації) – зернова брага є дуже живильним середовищем для всіх мікроорганізмів і чим швидше дріжджі розвинуть свою колонію, тим менше ризик зараження браги.