Дріжджі поділяються на верхові (елеві) та низові (табірні). Дріжджі для елей працюють при 16-26 ° С, а табірні дріжджі — за 8-15°С. Під час бродіння елеві дріжджі утворюють більшу кількість побічних продуктів — ефірів та фенолів. Вони надають пиву фруктові чи пряні смаки та аромати. Пиво, зброжене табірними дріжджами при низьких температурах, навпаки відрізняється більш чистим смаком та ароматом, у яких переважає смак саме солоду та хмелю. У домашніх умовах простіше підтримувати температуру бродіння елей. Для бродіння табірних дріжджів зазвичай потрібне спеціальне холодильне обладнання. Верховими дріжджами зброджуються такі стилі, як усілякі елі, пшеничне пиво, портери, статути та ін. Низовими дріжджами зброджуються табори, пілзнери, боки та ін.